Pretraživanje

Koncertom u Parku skulptura Dubrova započinju Dani Grada Labina

Četvrtak, 04. Kolovoza 2016. - 12:41

Ovogodišnji program Dana Grada Labina sa svojim brojnim kulturnim, zabavnim i sportskim događajima započinje u nedjelju, 7. kolovoza koncertom Elis Lovrić u Parku skulptura Dubrova. Prema programu u utorak, 9. kolovoza povjesničarka umjetnosti Branka Arh otvorit će izložbu Đure Sedera u Gradskoj galeriji Labin naziva „SLIKAR I NJEGOVA SLIKA". Dan kasnije u Župnoj crkvi Labin u 21,00 sat nastupit će Vesna Pisarović sa bendom Petit Standard. Kod Špine u Starom gradu Labinu nastupit će u četvrtak, 11. kolovoza 2016. godine Ivan Gamulin Gianni, a dan kasnije u jutarnjim satima u Maloj vijećnici Grada Labina bit će svečano dodijeljene nagrade za najljepše okućnice i balkone grada Labina.

Program se nastavlja u subotu, 13. kolovoza, sportskim događanjima boćarskim turnirom Memorijal „Josip Ružić“ s početkom u 9,00 sati na Boćarskom igralištu Labin te 20. Atletskom utrkom grada Labina s početkom u 17:00 u Starome gradu Labinu. U večernjim satima program će biti zaokružen Noći Grada Labina u starogradskoj jezgri na kojoj će brojni posjetitelji moći uživati u bogatoj glazbenoj ponudi. Ove će godine koncerte na Titovu trgu održati Maja Šuput i The Night Express.

U nedjelju, 14. kolovoza, u 11,00 sati održat će se svečana sveta misa u Župnoj crkvi u Starom gradu dok će u večernjim satima na rivi u Rapcu nastupiti Klapa Rišpet, a klapsku pjesmu zaokružit ćemo bogatim vatrometom. Na blagdan Velike gospe, 15. kolovoza labinski planinari u jutarnjim satima kreću na tradicionalni pohod na Skitaču. U utorak, 16. kolovoza otkupljenim radovima labinskih umjetnika obilježit će se 20. godina tradicionalne likovne manifestacije Labinski uzlet likovnosti u Gradskoj loži Labin.

Dani Grada Labina zaokružit će se 17. kolovoza na sam Dan Grada Labina  u 18:00 sati u kinu Labin kada će započeti Svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Labina. Istoga dana, u 21:00 sat u crkvi Rođenja Marijina, na repertoaru je klasični koncert Klavirski duo Vladimir Mlinarić i Jakša Zlatar.


Prilozi