Učenici pobjedničkih škola zadovoljni zdravim, raznovrsnim i domaćim obrocima iz Valfresco kuhinje
Ponedjeljak, 09. Listopada 2023. - 0:00
U petak, 6. listopada, predstavnici Valamara i gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić posjetili su labinsku Osnovnu školu Matije Vlačića, pobjedničku školu nagradnog natječaja „Valamar brine za marende fine“ u sklopu kojeg je Valamar preuzeo brigu o cjelokupnoj nabavi, pripremi i dostavi zdravih kuhanih obroka od kvalitetnih domaćih namirnica za cijelu školsku godinu. Projekt je nastao kao odgovor na izazove s kojima se osnovne škole i roditelji školaraca suočavaju pri organizaciji zdravih obroka za učenike, a podržao ga je i Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije.
"Valamarovim projektom učenici Matije Vlačića i Centra Liče Faraguna sada imaju još zdravije školske obroke. Poseban fokus i napor stavljamo na segment obrazovanja i odgoja djece, uz naglasak na brigu o prehrani i kroz nove kuhinje koje smo osigurali u gotovo svim objektima pokušavamo pružiti najviše što možemo našoj djeci i mladima“, istaknuo je Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina.
Početkom školske godine krenula je realizacija projekta, čime su učenicima OŠ Matije Vlačić i Centra Liče Faraguna omogućeni kvalitetni i nutritivno izbalansirani obroci lokalnog porijekla. Učenici su raznovrsne i zdrave obroke dočekali s oduševljenjem, dok su škole zadovoljne ukupnom organizacijom i provedbom projekta od strane Valfresco direkta.
„Zahvaljujemo Valamaru na hvalevrijednom projektu kao i učenicima i učiteljicama područne škola Rabac koji su odličnim videom osigurali pobjedu naše škole. Važno je napomenuti kako je prošle godine u školi marendalo 244 učenika, a ove godine 338, što je povećanje od 94 učenika“, izjavila je Sanja Gregorinić Trumić, ravnateljica OŠ Matije Vlačića.
„Prvenstveno bih željela istaknuti zadovoljstvo i izuzetno dobru prihvaćenost obroka od strane učenika Centra „Liče Faraguna“, te bih se zahvalila Valamaru na ideji i inicijativi za ovaj projekt“, Martina Herceg, ravnateljica Centra Liče Faraguna.
Kao najveća turistička kompanija u Hrvatskoj, Valamar svakodnevno priprema desetke tisuća ukusnih i zdravih obroka za svoje goste u hotelima i ljetovalištima, a u centralnoj kuhinji koja je opremljena vrhunskom tehnologijom i prostire se na čak 3.400 m2 površine, dnevno može pripremiti do 25.000 nutritivno vrijednih obroka uz najviše standarde sigurnosti i ispravnosti. Uz svakodnevni otkup i obradu domaćih namirnica, u suradnji s oko dvije stotine odabranih OPG-ova i lokalnih proizvođača, centralna kuhinja je mjesto gdje Valfresco kuhari pripremaju svoja već poznata gotova i polugotova jela dostupna gostima Valamara i svakom stanovniku Istre i Kvarnera.
Valamar, koji ove godine obilježava 70 godina postojanja, podupire lokalne zajednice u kojima posluje i na društveno odgovoran i održiv način ulaže u zaposlenike, proizvode, destinacije i lokalnu zajednicu čime se stvaraju nove dugoročne vrijednosti. Osim što podupire hrvatske proizvođače, ulaže i u turističku infrastrukturu (šetnice, biciklističke staze, uređenje plaža i igrališta) čime ujedno podiže i kvalitetu života lokalnog stanovništva.